Bremser, Bremseskiver & Bremseklodser

Filter
Sorter faldende

8 vare(r)

Sorter faldende

8 vare(r)

 

Stol på dine bremser stol på os 

Dine cykelbremser skal du kunne stole på, selv under de strengeste vejrforhold. Hos CBS-online.dk stiller vi høje krav til vores leverandører, når vi er på udkig efter nye Brands. Derfor kan du også tillade dig at stille krav til dine bremser, bremseklodser og bremsesko. Tjek bremseklodserne fra BBB, der opfylder alle dine forventninger til optimalt Power grip og minimalt slid. Bremseklodserne fra BBB er lavet som 3-komponent bremseklodser, der sikrer, at du altid bremser lige godt i tørt og i vådt vejr. Vi har selvfølgelig også rigtig mange, forskellige Shimano produkter i shoppen. Det er ikke svært selv at udskifte bremseklodserne på din cykel. Hvis du har det rigtige værktøj og en lille mekaniker gemt i maven, er det ingen sag at klare.  Så lige meget om det er den gamle krikke eller fuldblodshingsten, du skal sætte sætte nye sko på, kan du finde dem her i stalden. Vi arbejder hver dag på højtryk, med optimering af shoppen, så den er nem at navigere rundt i. Vi tilføjer hver uge nye produkter, så vi på sigt vil blive din fortrukne cykelpartner og leverandør af lækkert cykelgear.

 

Flere varianter af bremse systemer

Når man ser på bremse systemer til cykler, findes der 5 varianter. De fleste af os kender bedst Fodbremsen, den bliver typisk brugt til cykler med Indvendige gear og ofte indenfor vores egne grænser. En hver dreng kan vel huske konkurrencen med vennerne, hjemme på villa vejen, om hvem der kunne brænde mest gummi af cykel dækket. Ved blot hugge fodbremsen tilbage og se hvem der havde lavet de længste spor i gruset. Hvis vi ruller en tur nordpå til Sverige eller lidt sydpå til Tyskland er billedet et helt andet. Her ser man ofte Cykler med Fælgbremser og skivebremser. Sætter man funktionalitet og holdbarhed højt, kan vi hos CBS-online.dk varmt anbefale Shimano produkter som bla. Skivebremser og fælgbremser. Det Japanske firma er kendt for deres brede udvalg, fyldt til randen med alverdens cykel lækkerier.

 

Super lette Cykel bremser

Når vi taler om fælgbremser til cykler, ser man ofte dem monteret på Racercykler og sportscykler. Denne type er den letteste variant af cykelbremser. Fælgbremsen bremser på begge sider af cykelfælgen, hvilket giver en helt jævn nedbremsning og meget høj performance. Fælgbremser er meget nemme at vedligeholde og justere. Brug altid en god Smøreolie og en klud til vedligeholdelse og rengøring. Så hvis vægten er afgørende og udfordringen taget op, er der ingen undskyldninger når I skal hen over de stejleste bjergtoppe i solrige Spanien eller fantastiske Frankrig, for bare at nævne to yndet feriemål for cyklister. Cykelryttere ved at hver gram på cyklen tæller. Derfor er racercykler også monteret med udstyr som, super lette Carbon eller Titaniums Flaskeholdere. Super lette Cykeldæk og Slanger. Cykelsadler i Titanium eller super lette carbon Pedaler.

 

Mange Hippe Cykel mærker 

De første skivebremser til cykler blev monteret på Mountainbikes, hvor bremse styrke spiller den største rolle. Mærker som SRAM og Shimano leverer super fede skivebremse systemer til cykler. I mange lækre designs og sublim kvalitet. I dag kommer også Cross cykler og racer cykler med skivebremser. Vi ser også almindelige sportscykler og citybikes monteret med skivebremser. Disse bremse systemer leverer klart den bedste bremse effekt, man kan finde til cykler i dag.

 

Stor vedligeholdelse lille effekt

Men- der er nemlig et men. Skivebremser kræver meget mere service og vedligeholdelse en de 4 andre bremse systemer, man bruger til cykler. Hos CBS-online.dk anbefaler vi ikke køb af hverdagscykler monteret med skivebremser, da vedligeholdelsen langt overstiger effekten du vinder ved dette. Er du derimod “lidt en cykel nørd” der gerne roder, servicerer og vedligeholder cyklen, er skivebremser klart de fedeste man kan ønske sig. Skivebremser kender man også fra biler og motorcykler, hvor sikkerheden har første prioritet. Bremsesystemet er hydraulisk hvor en væske løber i et lukket system, der bevæger bremsebakkerne frem og tilbage, hver gang man aktiverer bremsepedalen eller bremsegrebet. Cykler kan også være monteret med mekaniske skivebremser som er et billigere bremsesystem uden helt samme effektivitet som de hydrauliske.

 

Minimal vedligeholdelse

De opfandt næsten cykelhjulet igen- Shimano præsenterede i starten af 1990érne verden for rullebremsen også kaldet Rollerbrake på Engelsk. En bremse der er monteret på Shimano´s egne Nav, til både udvendige gear og Indvendige gear. Bremsen kan også monteres på Forhjul med Shimano rullebremse fornav. Selve bremsen er lukket inde i et “hus” så den ikke bliver udsat for skidt og møg, som man ser på andre bremser. Den fungerer ved at stål ruller, ligger i en ring med Fedt og trykker ind på en stålring, der bliver drejet imod rullerne, når man trækker i bremsegrebet. Bremse systemet fungerer som en ABS bremse, som man kender fra biler, hvilket gør at bremsen ikke kan blokere, som andre bremse typer. Man skal på regne lidt længere bremselængde på disse bremser i forhold til fælgbremser og skivebremser. Rullebremsen til cykler, er et super bremsesystem, der næsten ikke slides i forhold til andre bremser. Man skal være klar over at bremsen er lidt tungere, derfor anbefaler vi ikke dette bremse system, hvis du cykler lange ture på din cykel.

Sidst men ikke mindst den gode gamle tromle bremse. Det var den første lukkede bremse til cykler. Den kendes også fra biler af ældre årgang eller micro biler hvor man ofte monterer tromlebremser, på baghjulene for at holde priserne langt nede. I dag monterer man næsten kun tromlebremserne på klassiske cykler, hvor man ønsker at fremhæve det helt klassiske design fremfor alt. Hvis bremsen er slidt kan den godt Låse sig fast og derved blokere navet, så hjulet ikke kan dreje rundt.